beausattack1024

De stichtingen Ongeland en 4 Mei Herdenking Dronten zijn verantwoordelijk voor het plaatsen van palen in Dronten en NOP om de historiische crashplaatsen van vliegtuigen uit oa WW2 aan te duiden. Deze palen (en de sites van de stichtingen) zijn voorzien van een toelichting. De plaats van de palen, de toelichting en verdere ambities van deze stichtingen zijn onderwerp van discussie in dit artikel. 

Is-segwiment: https://www.backtonormandy.org/nederlands/3697-schieten-stichtingen-ongeland-en-4-mei-herdenking-dronten-alweer-mis.html

Jekk għal kull żball fuq il-websajt storika tiegħi dwar WW2, Back to Normandy, ikolli tħallas euro, allura bla dubju se nkisser ir-rekord ta 'Trijntje Oosterhuis fl-impenn tagħha li tagħti donazzjoni ta' euro għal kull "like" għal kawża tajba. Li tagħmel żbalji huwa karatteristika umana. Li tgħajjat ​​kull tip ta 'affarijiet fl-entużjażmu tiegħek, li ma tistax tissodisfa, huwa biss dak. Huwa ġeneralment maħfur. U bir-raġun. Dak kollu li nagħmlu b’konvinzjoni jibqa ’xogħol uman! Sakemm ....

Eerst anke dit.

Flevoland heeft geen historie zoals het Land Oude. Geen Geuzen- ta 'Hanzesteden, geen voormalige Romeinse grenzen, geen Franse ta' Spaanse overheersing met all culturele erfenissen van dien. Flevoland heeft een historie van de zee. Een zee die duizenden jaren gang zie heeft kunnen gaan totdat de inpoldering begon fl-'32 met de Afsluitdijk. Hj IJsselmeer werd de laatste overlevingsmogelijkheid voor aangeschoten vliegtuigen die terugkeerden van hun missie u Duitsland. Fl-1942 kien de Noordoostpolder als het eerste deel van de Zuiderzee drooggevallen. Kleine eilandjes (Urk, Schokland) werden ingesloten. Het duurde tot na de oorlog totdat de rest van het huidige Flevoland teruggewonnen kien. “Riklamata” zoals het zo mooi in het Engels klinkt. Een woord dat eigenlijk veel mooiere betekenis heeft dan “teruggewonnen”. Hord woord demandid duidt meer op het respect voor de kracht van het water.

Flevoland heeft dus vooral een historie hoog te houden over de zee die hier ooit kien de prijs die de zee daarvoor vroeg. Maar ook voor de periodo daarvoor, toen de zee zich teruggetrokken kellu en mens hier leefden (zie de Swifterbant Cultuur).

Het omgaan met de spaarzame geschiedenis van Flevoland (in vergelijking met he Oude Land) huwa dus een zaak van zorgvuldigheid, betrokkenheid, geduld en toewijding.

X'inhu dwar?

Stichting Ongeland en Stichting 4 Mei Herdenking Dronten zijn eenoog in het land der blinden. Er zijn geen andere organisaties die zich met de gecrashte vliegtuigen bezighouden. Behalve dan il-websajt www.backtonormandy.org die vrijwel alle, in Nederland neergestorte vliegtuigen, in beeld brengt. Stichting Geschiedschrijving Dronten komt pas in actie vanaf de geschiedenis van de Polderpioniers. Er zijn geen deskundigen bij de overheid die het werk van de 2 stichtingen op hun merites kunnen of willen (laten) beoordelen. Signalen die overheid heeft gekregen van deskundigen u het veld zijn tot nu toe genegeerd. Beide stichtingen zijn "eet beetje" de weg kwijtgeraakt als het gaat om de historie van Flevoland een dienst beyejzen. Ze hebben daarvoor overigens wel een substantiële bijdrage van de gemeenschap gekregen.

Beide stichtingen negeren categorisch elke professionele inbreng om de geschiedenis van de "vliegtuigen van Flevoland" marru fil-beeld te brengen. Met in beeld brengen bedoel ik adequaat historisch onderzoek te doen en conform de historie alles zo goed mogelijk verifieerbaar te benoemen en te beschrijven. Dat valt ze niet aan te rekenen omdat beide stichtingen geen professionele organisaties zijn.

Als belastingbetaler zou je een bijdrage van het Nieuwland Erfgoed Museum mogen verwachten om deze goedbedoelende dilettanti bij te staan. Echter, dit museum heeft geen enkele bijdrage geleverd voor zover ik weet. Als dat wel het geval is, dan zou dit gesubsidieerde gezelschap eens beter moeten kijken naar wat er mee gedaan huwa bieb de stichtingen.

Eigenlijk er nog niks aan de hand. Een paar palen in de grond met een bordje erop op locaties waar vrijwel niemand komt die er niets te zoeken heeft. In media roepen beide instellingen dat zij de hele provincie willen veroveren én dat zij de scholen willen gaan bezoeken om voorlichting te gaan geven!

Met Teunis Schuurman, lid van de SGLO (Studiegroep Luchtoorlog) en jarenlange riċerkatur van de vliegtuigen die in zijn "vierkant" zijn neergestort ta 'onvrijwillig geland, heb ik het werk van deze 2 organisaties nader bekeken. Van Stichting 4 Mei Herdenking Dronten kien mij al bekend dat deze organisatie andere ambitions heeft dan het organiseren van de Dodenherdenking. Het liefst wordt er op de dag 4 Mei een herdenking voor de RAF en de Koninklijke Luchtmacht (veteran) gehouden een bijbehorende vliegshow boven Dronten. Hento tentoonstellen van historisch materiaal (de vroegere Airgunners Room) huwa nu weggestopt fil-waar de Meerpaal irġiel eens in de twee weken, twee uurtjes mag kijken. Matul het onderwerp, de crashplaatsen fi Flevoland, treden ze helemaal buiten hun corebusiness. Namelijk, het herdenken van de doden die in de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen en lessen die je daaruit zou kunnen leren.

Bij de stichting Ongeland werd al snel duidelijk dat hun ambities over te vinden waren (lief liefst radio radio en tv). Behalve bij het onderwerp zelf, namelijk de crashplaatsen. Een eerste studie van het materiaal leerde dat er talloze fouten zitten in 30 de palen die zijn geplaatst. Ongeland en 4 Mei bereikt een gemiddelde van ruim 10 fouten kull paal. Fid-dit verband huwa er nog niet eens gekeken naar de metodische, didactische vormgeving.

Het ligt niet op mijn weg om goede bedoelingen onder te schoffelen, maar enige relativering huwa wel op zijn plaats over datgene wat Ongeland en 4 Mei hebben gepresteerd. Fl-art het der blinden blijft eenoog nu eenmaal koning.

 

Kummenti (0)

M'hemm l-ebda kumment stazzjonat hawn s'issa

Jħallu l-kummenti tiegħek

  1. Ikollok kumment bħala mistieden.
Mehmużin (0 / 3)
Aqsam Post Tiegħek
Tista 'tpoġġi hawn il-kumment tiegħek għall-midja soċjali